Urjalan ladut, luistelupaikat ja pulkkamäet - Kaikki liikkumaan!

7.1.2019 klo 8.00

Tähän alle kootaan Urjalan latujen, luistelupaikkojen ja pulkkamäkien osalta tilannetietoa. Mikäli sinulla on tietoa paikasta, jota alla ei ole mainittu tai huomaat tietojen kaipaavan päivitystä, ole yhteydessä liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Heidi Jalliin (heidi.jalli@urjala.fi/040 335 4372). 

Karttoja laduista löytyy osoitteesta http://www.urjala.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta/liikuntapaikat/kuntoreitit-ja-ladut 

 

ASEMA (tietoja päivitetty 14.1.2019)

Huhdin kyläyhdistyksen ylläpitämiä hiihtolatuja on saatu kuntoon seuraavanlaisesti:

Tykkilumen avulla Lammiharjun ulkoilualueelle on kuukausi sitten saatu 450 metrin rata perinteiseen ja vapaan hiihtoon. Luonnonlumien myötä on nyt kunnostettuna ulkoilualueelta valaistu reitti Aseman koululle, mikä osittain valaistuna jatkuu Vilpolan kentälle soveltuen molempiin hiihtotyyleihin. Nämä ladut ovat yhteensä n. 5 km.

Sutosten maastoladuista on saatu hyvään kuntoon Sutosten kymppi ja sen 5 km ja 7 km väliladut. Kympin lenkiltä on kunnossa myös 2 km lisälenkki Pölkinvuoreen, missä avoinna oleva kota on hiihtäjien käytössä vapaaehtoista käyttömaksua vastaan. Ikaalan lisälenkki on on myös kunnossa Ilolan metsäautotiellä (menopaluu yht. 3 km).

Laduilla on tilaa kaikenkuntoisille ja -ikäisille hiihtäjille. Tervetuloa kartuttamaan hiihtokilometrejä omaan tahtiin! 

Lammiharjun pulkkamäet ovat myös upeassa laskukunnossa. 

Aseman koulun kaukalon jää on hyvässä kunnossa.

 

LAUKEELA (tietoja päivitetty 10.1.2019)

Urheilukentän ympäri ja nyt myös pururadalla kulkevat hiihtoladut sekä perinteiseen että vapaaseen hiihtotyyliin. Reitti ja latu on hyvässä kunnossa noin 1,5 -2,0 km matkalta. Lenkkiä kuuluu hiihtää vastapäivää. 

Laukeelan kaukalossa on jää, mutta sen kunnosta ei ole tarkempaa tietoa.

 

NUUTAJÄRVI (tietoja päivitetty 10.1.2019)

Nuutajärvellä on noin 5 km perinteisen latua. Lähtö pururadalta ja reitti kiertää Pöllölänkankaan ja Vara-Kutin silmukan.

Nuutajärven kaukalossa on jää, mutta sen kunnosta ei ole tarkempaa tietoa.