Uimakoulut Vesihovissa viikolla 26

29.5.2018 klo 11.00

Kesällä 2018 liikuntatoimi järjestää kyydit alkeis- ja alkeisjatkouimakouluryhmille Loimaan Vesihoviin viikolla 26 (ma 25.6.-pe 29.6).

Alkeisuimakouluryhmä on altaalla klo 11–11.45 ja alkeisjatkoryhmä heti perään klo 11.45–12.30. Kumpaankin ryhmään mahtuu 12 vuonna 2012 tai aiemmin syntynyttä lasta. Alkeisryhmässä uimakoululaisella ei tarvitse olla mitään pohjataitoja. Tavoitteena on hengityksen, sukeltamisen, liukujen ja kellumisen oppiminen.  Jatkoryhmässä uimakoululaisen tulee uskaltaa sukeltaa ja puhaltaa veteen. Tavoitteena on kellumisen, liukujen, potkujen ja käsivetojen oppiminen. Lisäksi yritetään 10 m uimataidon saavuttamista. KUMMASSAKIN RYHMÄSSÄ ON VIELÄ TILAA.

Vesihovin uimakouluopettajan apuohjaajana altaalla toimii Urjalan liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Heidi Jalli. Lähtökohtaisesti jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, joka vastaa lapsesta muuna kuin allasaikana. Poikkeustapauksista voidaan sopia ilmoittautumisen yhteydessä/ensimmäisen kerran jälkeen. Pesutiloihin ja altaan reunalle tarvitsemme vähintään yhden naisen ja yhden miehen avuksi. Muutoin vanhemmat saavat käyttää lapsen uimakouluajan esimerkiksi uimiseen (normaali uimahallimaksu).

Alkeisuimakoulu maksetaan ensimmäisellä uimakoulukerralla Heidille. Vesihovin uimakoulun hinta on 25 € / lapsi. Kunta tarjoaa kyydit Loimaalle ja takaisin.

Kyyti lähtee Aseman K-kaupalta klo 9:45 ja Kirkonkylän Matkahuollolta klo 9:55. Kyytiin mahtuu yhteensä 50 henkilöä ja ensisijaisesti paikan saavat uimakoululaiset sekä 1 huoltaja/perhe. Tyhjiä paikkoja ilmaiseen Vesihovin kyyditykseen voi kysyä lähempänä, mikäli esimerkiksi sisarukset haluavat lähteä Vesihoviin uimaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen heidi.jalli@urjala.fi / 040 335 4372. Ilmoita kumpaan ryhmään lapsi ilmoittautuu, lapsen nimi, syntymävuosi, kyytiintulopaikka, huoltajan/jien yhteystiedot sekä muut tarvittavat huomioitavat asiat.

Lapsi tarvitsee uimakouluun uikkarit, pyyhkeen, pefletin, vesipullon ja evästä (terveelliset eväät välttäen mm. karkkia, keksejä ja limsaa). Juominen on tärkeää uimisen jälkeen. Mikäli lapsella on omat uimalasit, ne kannattaa ottaa mukaan. Omat puhtaat kellukkeet saa tuoda mukana, mutta vesileluja ei (esim. uimarengas). Pitkät hiukset pitää laittaa kiinni. Tutustu vielä Vesihovin omiin toimintaohjeisiin tästä linkistä: http://www.vesihovi.fi/vesihovi/toimintaohjeet/

Loimaan Vesihovissa järjestetään useampia eritasoisille uimareille suunnattuja uimakouluja koko alkukesän ajan. Hinnat ovat samat myös ulkopaikkakuntalaisille, joten mikäli oman kyydin saa järjestymään, niin kannattaa tutustua uimakouluaikoihin osoitteessa: http://www.vesihovi.fi/yleinen/kesan-uimakoulut-2018/ Matka Vesihoviin kestää reilun puoli tuntia.