Urjala Soikoon! 3.-5.11.2017

3.10.2017 klo 8.00

Pyhäinpäiväviikonloppuna neljättä kertaa järjestettävän Urjala Soikoon! -kamarimusiikkifestivaalin kuumin nimi on sellisti Jonathan Roozeman. Juuri ennen Urjalan-vierailuaan 20 vuotta täyttävän Roozemanin ura lähti huikeaan kiitoon viimeistään kansainvälisen Tšaikovski-sellokilpailun kuudennesta sijasta vuonna 2015. Sen jälkeen hän on esiintynyt eri puolilla maailmaa huippuorkesterien solistina mm. Valery Gergievin, Esa-Pekka Salosen, Dima Slobodenioukin, Jukka-Pekka Sarasteen ja Nikolai Aleksejevin johdolla. Urjalassa Roozeman soittaa mm. Schubertia, Brahmsia ja Cassadoa.

Yhtä häkellyttävän tasokas on sunnuntaina 5.11. esiintyvä Seele-kvartetti, jonka jäsenten keski-ikä on vain 16 vuotta. Ensiviulua soittaa Jonathanin pikkusisko Rebecca Roozeman, toista viulua Amanda Ernesaks, alttoa vastikään Tampereen alttoviulukilpailussa kolmanneksi sijoittunut Kristian Sallinen ja selloa Tatu Kauppinen. Syksystä 2015 yhdessä soittanut nelikko voitti heti alkutaipaleellaan Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailun II sarjan ja ylsi tämän vuoden toukokuussa kakkossijalle kansainvälisen Rising Stars Grand Prix ‐kilpailun 14–18‐vuotiaiden kamarimusiikkisarjassa. Kvartetti on opiskellut mm. Paavo Pohjolan, Teemu Kupiaisen sekä legendaarisen Borodin-kvartetin viulistin Mikhail Kopelmanin johdolla.

Festivaalin varttuneempaan esiintyjäkaartiin kuuluvat taiteellisen johtajan, alttoviulisti Teemu Kupiaisen lisäksi viulisti Alexander Janiczek, pianisti Kirill Kozlovski, kanteletaiteilija Eija Kankaanranta, lausuja Tarja Nyberg ja tanssija Tuomo Railo. Railo on laatinut tekstin ja koreografian teokseen, jonka hän esittää perjantai-iltana 3.11. Omnipotens pureutuu kaikkivoipuuden harhaan, psyykkiseen ja mentaaliseen tilaan, jossa silmitön väkivalta muuttuu poliittisilla tavoitteilla perustelluksi toiminnaksi. Se on yhtä aikaa essee ihmisyydestä ja ritualistinen tanssiteos, joka toisaalta ravistelee, herättää ajattelemaan ja toisaalta lohduttaa ja rohkaisee toimintaan rauhan puolesta.

Lauantai-iltana 4.11. Urjalassa vierailevan Sampo Lassila NARINKAN suomalainen klezmer on kansanmusiikin ja kamarimusiikin rajamailla liikkuvaa maailmanmusiikkia, jonka polttopisteessä ovat melodinen tarinankerronta ja soittimellinen ennakkoluulottomuus. Lassilan lisäksi kokoonpanossa soittavat Harri Kuusijärvi (harmonikka) ja Aleksi Trygg (alttoviulu).

Urjala Soikoon! hivelee korvia, mutta tarjoaa nautintoja myös muille aisteille. Lounaskonsertin kattauksessa nähdään Nuutajärvellä puhallettua lasia, ja nautinnon viimeistelevät Markus Aremon kekseliäät herkut. Perjantai- ja lauantai-iltana nautitaan konserttien välissä Aremon keittiön pieniä makupaloja.

Konsertit järjestetään Urjalan Säätiötalossa (Urjalantie 9) ja kirkossa (Urjalantie 12).

Festivaalin järjestämistä ovat tänä vuonna tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Urjalan kunta sekä useat yritykset Urjalasta ja kauempaakin.

www.urjalasoikoon.fi
Lisätiedot: Laura Jänisniemi, info@urjalasoikoon.fi, 050 371 7467
Liput: lippu.fi-verkkokauppa ja kaikki myyntipisteet, varaukset myös osoitteesta info@urjalasoikoon.fi