Yhdestä numerosta tietoa kaikista ikäihmisten palveluista

26.9.2017 klo 14.00

Akaassa ja Urjalassa otetaan käyttöön ikäihmisten neuvontapuhelin, Ikäneuvo. 14 Pirkanmaan kunnan yhteinen neuvontanumero avautuu maanantaina 2.10.2017. Marraskuun ensimmäisellä viikolla avataan lähitorit.  Akaassa lähitori toimii Seniorituvan ja Urjalassa Lahjantuvan yhteydessä. Siellä voi tavata muita ikäihmisiä sekä saada neuvontaa ja ohjausta kasvokkain. Lähitoreista tiedotetaan lokakuun aikana tarkemmin.

Ikäneuvoon numeroon 040 733 3949 voi soittaa kaikissa ikäihmisiin liittyvissä asioissa, niin pienissä kuin isoissa arjen pulmissa. Sieltä voi kysyä, mitä harrastusmahdollisuuksia on lähialueella tai mistä saa kotiin siivousapua. Samasta numerosta saa apua myös silloin, kun on huolissaan omasta tai iäkkään läheisen kotona pärjäämisestä.

Ikäneuvosta saa tietoa sekä yksityisistä että oman kunnan julkisista palveluista. Tästä tarjonnasta voi valita itselleen ja kukkarolleen sopivat palvelut yhdessä asiakasohjaajan kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan kotihoidon piiriin. Neuvontapuhelimeen vastataan arkisin klo 8.30–16.00.

Neuvontanumero ja lähitori ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja
Ikäihmisten neuvontanumero otetaan käyttöön sekä lähitoreja avataan Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alueella, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella, Sastamalan ja Punkalaitumen yhteistoiminta-alueella, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä. Tampereella on jo vuosia ollut käytössä vastaavanlainen ikäihmisten neuvontanumero sekä lähitoreja eri kaupunginosissa.

Neuvontapuhelin sekä lähitorit ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja. Hankkeessa kehitetään Pirkanmaalle yhteinen ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli. Muita maakunnallisia kokeiluja tehdään muun muassa asiakasohjauksessa, kotikuntoutuksessa ja omaishoidon tukemisessa. Hanke on osa hallituksen kärkihanketta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa" (I&O).

Ikäneuvo – Ikäihmisten neuvontapuhelin
Puhelin 040 733 3949
Arkisin klo 8.30–16.00

Ikäneuvo-hanke

Lisätietoja
Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja
Eveliina Kiiski
Puh: 040-335 3434
eveliina.kiiski@akaa.fi