Kutsu lenkille - Urjalan ulkoilureitit tutuiksi

4.7.2017 klo 14.00

Urjalalaisilla on nyt mahdollisuus esitellä Urjalan parhaimmat ulkoilureitit liikuntaohjaaja Heidi Jallille sekä muille reiteistä kiinnostuneille. Alta löytyy lista jo sovituista lenkeistä.

KUTSU LENKILLE

Reitin esittelijänä voi toimia kuka vain reitin tunteva, kun kutsuu Heidin lenkille ja kertoo matkan pituuden sekä vaativuustason (onko mäkiä tai muuten vaikeakulkuista maastoa). Lenkkeilykertojen ajankohdasta tiedotetaan ja kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Lenkkivauhti on hidas, jotta ehdin ottaa kuvia ja kirjoittaa reitistä muistiinpanoja. Tarkoitus ei siis ole nostaa sykettä vaan tutustua reittiin, jotta sitä voi kiertää jatkossa omatoimisesti. Hitaimman vauhtia mennään.

Heidi pitää lenkin ajan Karttaselain -sovellusta puhelimessa päällä ja jakaa kuvankaappauksen kierretystä reitistä sosiaalisessa mediassa sekä kunnan nettisivuilla. Näin kuka vaan voi kiertää reitin myöhemmin omalla ajallaan. Mikäli mielessäsi on jokin muu hyvä tapa tallentaa ja jakaa reittejä muille, niin Heidille voi lähettää vinkkejä.

Kutsun lenkille voi lähettää s-postitse, soittamalla tai tekstarina heidi.jalli@urjala.fi / 040 335 4263. Heidi on kesälomalla 5.7.-25.7. Lenkkeihin tutustutaan elokuun aikana.

SOVITUT LENKIT - EI SÄÄVARAUSTA VAAN VAATETUS SÄÄN MUKAAN

Lenkki Laukeelassa maanantaina 7.8. klo 17, kohtaamispaikkana pururadan alku (lentopallokentän vierestä)

Pekka Leppänen esittelee Laukeelassa noin 5 km pituisen reitin, joka kulkee ensin pururataa pitkin ja sitten jatkuu poluilla vaihtelevassa maastossa. Matkalla on pari-kolme vähän jyrkempää nousua ja laskua sekä saman verran kosteimpia paikkoja. Loppumatkasta ennen tielle saapumista polku kulkee heinikossa. Kuivalla säällä lenkkareilla pärjää hyvin, mutta kostealla ilmalla puun juuret ja kivet saattavat olla liukkaita, jolloin tukevammat karkeapohjaiset jalkineet ovat mukavammat.

Lenkki Nuutajärvellä maanantaina 14.8. klo 17, kohtaamispaikka Kahvila+Keittiö Sylvin edessä

Marja-Leena Salo esittelee Nuutajärvellä noin 5 km pituisen lenkin, joka menee osittain polkua ja osittain hiekkatietä pitkin. Matkalta löytyvät myös juuri kunnostetut pitkospuut. 

Lenkki Asemalla maanantaina 21.8. klo 17, kohtaamispaikkana Lammiharjun laavu

Tutustutaan Jukka Mattssonin johdolla valmisteilla olevaan reittiin, joka on noin 7 km pituinen. Vaihtoehtona myös noin 4 km reitti, jonka Jukka kertoo lyhyempää lenkkiä toivoville. Reitti koostuu suurimmaksi osaksi poluista sekä mm. metsäautotieosuuksista ja uusista uraraivauksista.

Lenkki Urjalankylässä maanantaina 28.8. klo 17, kohtaamispaikkana Urjalankylän kivisakasti (sillan kupeessa)

Tuula Yntälä esittelee noin 6,5 km pituisen lenkin, joka Tuulan ohjeistamana on mahdollista lyhentää noin 3,5 km matkaksi, mikäli joku haluaa kiertää lyhyemmän reitin. Matkaan sisältyy sekä metsätietä että polkua. Osittain samalla reitillä kulkee hiihtolatu runsaslumisina talvina.

TERVETULOA MUKAAN TUTUSTUMAAN ULKOILUREITTEIHIN!