Urjalan kunta aloittaa kasvomaskien jaon vähävaraisille asukkaille

21.8.2020 klo 7.00

Urjalan kunta on vastaanottanut ensimmäisen erän kankaisia kasvomaskeja ja aloittaa niiden jaon vähävaraisille asukkaille perjantaina 21. elokuuta. Kankaisia kasvomaskeja jaetaan neljä kappaletta yli 15-vuotiaalle vähävaraiselle urjalalaiselle henkilölle. 

Maan hallitus on linjannut, että kunnat jakavat maskit THL suosittelemiin käyttötarkoituksiin vähävaraisille asukkaille:

1)      matkustaminen joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

2)      olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

3)      palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Maskeja voi hakea kunnantalolta perusturvan toimistosta

Kasvomaskien jako tapahtuu Urjalan kunnantalolta perusturvan toimistosta osoitteesta Tampereentie 6, ma-pe klo 9-11. Mikäli kasvomaskin haku näinä ajankohtina ei ole mahdollista, asiakkaat voivat olla yhteydessä palvelusihteeri Sanna Komuun, puh. 040 335 4239 tai sanna.komu@urjala.fi ja sopia muusta ajankohdasta.

Maskit voi vastaanottaa itselleen ja yli 15-vuotiaille perheenjäsenilleen. Myös heikommassa asemassa olevien läheisten puolesta voi noutaa maskin.

Maskit ovat pestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Luovutuksen yhteydessä jaetaan myös ohje niiden käyttöön. Maskeja on saapunut rajoitettu erä ja niitä hankitaan edelleen lisää. 

Lisätietoja:

Perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270